[dsm_perspective_image src=”https://mohacsuszoda.hu/wp-content/uploads/2013/09/foto_42-200×300.jpeg” title_text=”foto_42″ show_in_lightbox=”on” show_lightbox_other_img=”on” show_lightbox_other_img_src=”https://mohacsuszoda.hu/wp-content/uploads/2013/09/foto_42.jpeg” perspective=”559px” dsm_rotate_y=”9deg” dsm_rotate_x=”4deg” align=”center” _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” animation_style=”flip” border_radii=”on|15px|15px|15px|15px” border_width_all=”2px” border_color_all=”#ffffff” border_style_all=”ridge” box_shadow_style=”preset2″ global_colors_info=”{}”][/dsm_perspective_image]

A szauna jótékony hatása a szervezetre

A szaunázás lehetőséget kínál a relaxálásra, felfrissülést jelent mind a test, mind a pedig a szellem számára. A szauna edzésbe hozza vérkeringésünket, elősegíti a sejtmegújulást, növeli a szervezet ellenálló képességét, erősíti immunrendszerünket. A meleg hatására látványosan megújul a bőr is, rugalmas, bársonyos lesz. Az izzadással távoznak szervezetünkből a méreganyagok, izomláz enyhítésére is kit?n? módszer. A meleg levegő nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű endorfint, azaz boldogság-hormont szabadít fel a szervezetben. Rendkívül jó stresszoldó.
Fontos, hogy a szaunázást alapos mosakodás előzze meg, mellyel előre megnyílnak a bőr pólusai, valamint a szauna használata után hideg vízzel alaposan mossuk le a bőrön át távozó méreganyagokat!
Két szaunázás között mindig szánjunk időt a pihenésre, relaxálásra, közben ne felejtsük pótolni a szaunázás során szervezetünkből elveszett folyadékmennyiséget sem!

Finn szauna

Bár a szauna elsősorban a mosakodás céljából alakult ki, idővel az egészséges életmód és a szórakozás egy formájává vált. „Kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer „ – mondják a szaunázásról fent északon. Finnországban ma is sokan receptre, orvosi előírásra szaunáznak.

Infra szauna

Az infraszauna esetében az elektromos vagy fa kályha helyett infrasugarakkal melegítik fel a helyiséget. Az infrasugarak a láthatatlan fény tartományhoz tartoznak, 2-25 mikrométeres hullámhosszon. Mélyen behatolnak a szervezetbe és belülről kifelé felmelegítik azt. Az erek kitágulnak, folyamatossá téve a vérkeringést, felgyorsul az anyagcsere, növekszik a szervezet ellenálló képessége. A felesleges és káros anyagok a verítékkel együtt távoznak a sejtaktiválás és vérkeringés által előidézett anyagcsere- folyamat közben.

[dsm_perspective_image src=”https://mohacsuszoda.hu/wp-content/uploads/2014/05/kep_6.jpeg” title_text=”kep_6″ perspective=”559px” dsm_rotate_y=”-9deg” dsm_rotate_x=”-2deg” _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” animation_style=”flip” border_radii=”on|15px|15px|15px|15px” border_width_all=”2px” border_color_all=”#ffffff” border_style_all=”ridge” box_shadow_style=”preset2″ global_colors_info=”{}”][/dsm_perspective_image]

A finn szaunához képest eltérő működéséből fakadóan vannak különbségek a hatásában is.

  • az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten működik, ami kellemesebb bent tartózkodást jelent.
  • 30 perces használata 900 kalória veszteséget jelent. A normál szaunához képest használata az izomzat lazításában hatékonyabb, a nyirokfolyadék intenzív keringésével jobban serkenti az alakformálást. Emiatt fogyókúra szempontjából jobb.
  • látványos hatása van a bőrre, pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően.
  • az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, 20-60 szoros méregtelenítő potenciállal rendelkezik és 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található a kiizzadt verejtékben.

Gőzkabin

A gőzfürdő és a szauna hatása nagyon hasonló, működési elvük mégis különböző.
A szaunában jóval magasabb a szokásos hőmérséklet (kb.80-90 fok), viszont a páratartalom alacsonyabb (kb. 30 % -os), mint a gőzfürdőben, ahol a hőmérséklet 40-60 fok, viszont a relatív páratartalom akár a 80 % -ot is elérheti. A szauna erősen, a kevésbé forró, nedves gőz kíméletesebben izzaszt. Jótékony hatásuk hatásuk hasonló, mindenki aszerint válasszon közülük, melyikben érzi jobban magát.

Frissítő masszázs

 

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére, gyógyítására, az egészség megőrzésére. A masszázsterápia során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége . Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. Masszázs után növekszik az izomzat teljesít? képessége, az elvégzett izommunka gyorsabbá, és kitartóbbá válik. A masszázs csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is.

Talpmasszázs

 

A lábakon lévő zónák szervezetünk salakanyag lerakó helyei. Ha a káros anyagcsere-termékek felszaporodnak a szervezetben, vagy valamilyen sérülés ér minket, az illetékes kapcsolódó zóna azonnal jelzi. Ezek az elváltozások különbözőek lehetnek, milyenségükből lehet következtetni a betegség természetére. Ilyenkor a reflexológus azt tapasztalja, hogy a kristályos gömbszerű, homokszerű lerakódások vannak az adott területeken, esetleg megkeményedik vagy éppen túlságosan puha lesz a zóna tapintása. Jelentkezhetnek bőrkeményedésre hasonlító elváltozások, előfordulhatnak színbeli eltérések is.
A talpmasszázs az egész szervezet működésére kiegyenlítő, harmonizáló hatású. Segítségével mozgósítani tudjuk a szervezet öngyógyító erőit. Serkentjük vele a vér, illetve a nyirokkeringést. Szabályozhatjuk hormontermelő mirigyeink munkáját. Segíthetjük az emésztést, kiválasztást, megkönnyíthetjük légzőrendszerünk munkáját.

[dsm_perspective_image src=”https://mohacsuszoda.hu/wp-content/uploads/2014/05/baba1n.jpg” title_text=”baba1n” show_in_lightbox=”on” perspective=”559px” dsm_rotate_y=”9deg” dsm_rotate_x=”4deg” align=”center” _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” animation_style=”flip” border_radii=”on|15px|15px|15px|15px” border_width_all=”2px” border_color_all=”#ffffff” border_style_all=”ridge” box_shadow_style=”preset2″ global_colors_info=”{}”][/dsm_perspective_image]

Babaúszás program

Gyengéd ölelés, egymásra figyelés, megnyugtató vízi közeg, a babák egyéniségének elismerése a család közös élményeként alkotják a babaúszás programot. A program nevelési módszer, tudatosan felépített játékrendszere segítségével nyújt a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermek testi-lelki fejlődéséhez, közelebb visz bennünket gyermekünk megismeréséhez. Ezenkívül a babák testi és koordinációs fejlődésében is segít: izmot építenek, nő tőle a tüdőkapacitásuk, a szív is erősödik, illetve sosem fog nekik gondot okozni az úszás és a víz közege a jövőben.